EFSE și Patria Credit îmbunătățesc accesul la finanțare al fermierilor români

Posted on 10 ianuarie 2020Comentariile sunt închise pentru EFSE și Patria Credit îmbunătățesc accesul la finanțare al fermierilor români

Patria Credit IFN accesează un nou împrumut de la Fondul European pentru Europa de Sud – Est (EFSE), partenerul său pe termen lung. Valoarea împrumutului este de 2.5 milioane Eur (contravaloarea în lei) și va permite instituției financiare nebancare să își dezvote capacitatea de finanțare în monedă națională a producătorilor agricoli, fermierilor și antreprenorilor din mediul rural din România.

Patria Credit IFN este una dintre cele mai importante instituții de microfinanțare de pe piața românească și un nume puternic în rândul microîntreprinderilor și micilor producători din mediul rural, în special a celor care operează în sectorul agricol. Patria Credit IFN este instituție de creditare parteneră EFSE din 2006, care pe lângă finanțarea primită până în prezent, a beneficiat de diferite proiecte de asistență tehnică susținute de Facilitatea de Dezvoltare EFSE care au ca scop principal creșterea capacității acesteia de a ajunge la clienții săi vizați într-un mod eficient și responsabil.

Christoph Tiskens, președintele Consiliului de Administrație EFSE, a declarat: „EFSE și Patria Credit au o relație de lungă durată de aproape 13 ani. Ne bucurăm să colaborăm pentru a sprijini dezvoltarea economică și a promova finanțarea responsabilă în zonele rurale. Cu această facilitate adițională în monedă națională, ne propunem să continuăm să oferim acces la finanțare producătorilor agricoli, a fermierilor și a antreprenorilor din mediul rural ce nu sunt acoperiți în mod natural la riscul valutar.”

Raluca Andreica, directorul general al Patria Credit IFN, a declarat: „Suntem încântați de parteneriatul puternic și sprijinul EFSE în continuarea misiunii noastre: îmbunătățirea incluziunii financiare și sociale în zonele rurale. Împrumutul ne va permite să ajutăm în continuare dezvoltarea producătorilor agricoli, micilor fermieri, antreprenorilor și a comunităților locale. „