Servicii de care ai nevoie pentru o firma, de la banca la contabilitate si partea de web

Posted on 2 iunie 2021Comentariile sunt închise pentru Servicii de care ai nevoie pentru o firma, de la banca la contabilitate si partea de web

Ai in plan sa iti deschizi o firma? Un start-up are nevoie de un plan de afaceri bine intocmit, de multa energie din partea antreprenorului, de inspiratie, dar si de parteneri de incredere. Dintre toti furnizorii, unii se poate spune ca sunt de baza pentru sanatatea business-ului tau, adevarati aliati pentru tine. Este vorba despre furnizorii de servicii elementare, vitale pentru afacere, fara de care firma nu poate functiona.

Pe primul loc este firma de contabilitate. Cauta online contabilitate Constanta, contabilitate Bucuresti sau alte orase, in functie de zona in care iti desfasori activitatea (sediul social). Tinand cont ca mai nou declaratiile fiscale se depun electronic, firma de contabilitate poate fi si din alta localitate, daca este una care agreeaza colaborari la distanta. Alege cu maxima atentie expertul contabil cu care vei lucra.

Firme de contabilitate sunt multe, insa ai nevoie de un partener cu experienta, cu o buna reputatie pe piata, cu prezenta online de asemenea (tine de notorietatea firmei, de prestanta unei firme moderne de contabilitate). Conteaza sa gasesc servicii contabile ieftine, la pret bun, insa mai important este sa ai parte de servicii contabile prestate cu maxima seriozitate, cu maxima atentie la detalii. Partenerul tau trebuie sa comunice bine, sa stii ca te poti baza oricand ai nevoie de sfaturi pertinente in materie de legislatie, de fiscaliate pentru afacerea pe care o reprezinti.

Pe locul 2 in domeniul furnizorilor de servicii de baza pentru business ar fi banca cu care vei colabora. Desi poate parea surprinzator, alegerea bancii iata ca este mai putin importanta decat alegerea firmei de contabilitate. Motivul este simplu: toate bancile comerciale ofera servicii asemanatoare, de incredere, fiind supravegheate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Asadar, aceasta alegere este importanta doar prin prisma unor aspecte legate de comisioane (vezi pachete cu abonament lunar, de preferat), de calitatea aplicatiilor de internet banking si mobile banking si eventual de prezenta teritoriala cu sucursale si agentii (daca ai nevoie de un cash management bun, de exemplu pentru afaceri din comert).

In ziua de astazi, o afacere care nu este online nu exista. Chiar si daca este vorba despre o afacere cu prezenta si vanzari offline, internetul este un aliat extrem de important. De prezenta online corecta poate depinde profitabilitatea afacerii. Astfel, cauta cu mare atentie parteneri de incredere pentru dezvoltare web (servicii de web hosting si servicii de web design si programare), parteneri pentru servicii SEO (optimizare pentru motoarele de cautare) si parteneri pentru implementarea solutiilor de plati online cu cardul prin sistem securizat.

Mai departe, evident ca vei avea nevoie de multe contacte, de furnizori de servicii si produse pe care sa te poti baza pentru orice activitate ai intreprinde, insa capitolele de mai sus pot fi considerate cele de baza, la care sa te gandesti atent inainte de a porni la drum in business.