De cele mai multe ori oamenii care aleg să își petreacă timpul liber în diferite moduri, iar unul dintre ele este jucându-se pe calculator. Uneori stau ore în șir, preferând gustări rapide pe care le pot mânca fără să fie nevoiți să întrerupă activitatea. Din acest motiv ne-am gândit să venim în întâmpinarea amatorilor de jocuri pe calculator cu trei rețete de gustări sănătoase care se prepară într-un timp scurt și pot fi o alternativă mult mai bună decât chipsuri, semințe sau sandwichuri.
Jocurile pe calculator sunt din ce în ce mai căutate de către oamenii de toate vârstele din întreaga lume. Fie că sunt jocuri special concepute pentru calculator, jocuri de noroc disponibile prin intermediul unui casino online România, sau jocuri de societate ele au rol recreațional și uneori captează atenția ore în șir. Pentru ca răsfățul să fie complet ne-am gândit la câteva rețete care trebuie încercate. Batoane proteice, chipsuri de măr și Cartof dulce sărățelele de casă sunt sănătoase, sățioase și pot fi consumate în timpul unei sesiuni de distracție.
Sărățele de casă
Sărățelele sunt un snack tradițional, un deliciu pe care generații întregi îl ronțăiau și îl ronțăie și astăzi. Făcut în casă, cu telemea sănătoasă, reprezintă o alternativă delicioasă și tradițională la chipsurile moderne.
Ingrediente:
- 300 grade telemea
- 3 oră
- câteva lingurițe de unt
- 300 grame de făină
- apă
Sărățelele de casă cu brânză telemea se prepară într-un timp relativ scurt și reprezintă o alternativă sănătoasă atunci când ești prins în fața calculatorului. Se amestecă făina cu apa și untul, iar apoi se adaugă brânza pe care în prealabil am dat-o prin răzătoare și ouăle. Din toate aceste ingrediente se obține un aluat care se întinde pe blatul de bucătărie.
Aluatul se taie în diferite forme, dar de preferat ar fi să fie tăiat în triunghiuri care apoi să fie rulate și adăugate în cuptor la foc mic. Când încep să se rumenească înseamnă că sunt gătite. Se scot din cuptor și apoi se așază într-o pungă de hârtie sau pe o farfurie acoperită cu un șervețel. Se lasă să se răcească și pot fi servite.
Alegerea unei gustări sănătoase ajută la menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat atât pentru persoanele active, cât și pentru persoanele sedentare.
Batoane proteice
Ingrediente pentru trei persoane:
- 300 g ovăz instant
- 75 g de pudră proteică
- 6 linguri semințe de in măcinate
- 6 linguri de unt și creme proteice
- 6 linguri de lapte de migdale sau de cocos
- 3 linguri de arome
- îndulcitori sau miere
- 6 linguri de nuci mărunțite
- 6 linguri de fructe confiate
- 3 linguri de ciocolată neagră.
Dacă îți place sportul, mâncarea, cauți o sursă de energie și proteine, atunci batoanele proteice sunt o alegere inspirată. Sănătoase și sățioase, dacă sunt preparate în casă necesită între 30 și 40 de minute, dar timpul poate varia în funcție de rețetă și metoda de prepare. Un avantaj al gătitului acasă este că așa te poți asigura de calitatea ingredientelor folosite.
Primul pas pentru a găti batoanele proteice este să pregătești ingredientele de așa manieră încât să fie toate la îndemână. Pentru început este nevoie de ovăz instant, pudră de proteine și semințe de in măcinate pe care să le introduci într-un castron de dimensiuni mari. Mixate foarte bine, se adaugă untul sau crema proteică, cât și laptele de cocos sau de migdale. Îți vei da seama că alimentele sunt foarte bine încorporate în momentul în care compoziția devine lipicioasă.
Este momentul să fie adăugat și ultimul ingredient: îndulcitorul natural sau mierea. Apoi din nou se amestecă alimentele peste care se adaugă ciocolata neagră, nucile mărunțite și fructele confiat. Întreaga compoziție este apoi adăugată într-o tavă pătrată acoperită cu hârtie de copt și introdusă la congelator preț de aproximativ o jumătate de oră. Se scoate apoi din congelator, porționează în batoane de dimensiuni potrivite și pot fi consumate.
Chipsuri din măr și cartofi dulci
Mărul și cartoful dulce sunt două alimente sănătoase din care se pot prepara foarte multe rețete. Chipsurile se gătesc foarte rapid și reprezintă o gustare tocmai potrivită pentru pasionații care se joacă pe calculator. Timpul de preparare este de cel mult jumătate de oră și necesită doar câteva ingrediente: sare, ulei de măsline, cartof dulce și măr.
Înainte de a începe procesul propriu-zis trebuie încălzit cuptorul la 180 de grade. Până se aduce la temperatura necesară, cartofii și merele se trec pe sub jetul de apă, iar apoi se taie în felii subțiri de aproximativ 1 milimetru. Fie se folosește un dispozitiv special, sau pur și simplu se taie cu cuțitul. Feliile obținute se așază apoi în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt.
Indicat este ca feliile să nu fie suprapuse pentru o rumenire completă. Se vor unge cu ulei de măsline și presărată puțină sare, iar apoi se introduc la cuptor pentru 20 de minute. Se consumă simple sau cu sos tzatziki și mentă.