Ce sunt păcănelele? Sunt ele sigure?

Posted on 20 octombrie 2023Comentariile sunt închise pentru Ce sunt păcănelele? Sunt ele sigure?

Probabil, nu este om care să nu fi auzit vreodată de cuvântul „păcănele/păcănea”. Dar ce sunt ele? Chiar sunt acel bau-bau de care lumea se ferește sau doar o fac în mod inconștient și neinformat?

Ei bine, jocul de păcănele este, de fapt, un joc video de tip slot. Denumirea este una populară, veche, creată cel mai probabil după sunetul care se produce când lovești butoanele. Substantivul în sine este derivat din verbul „a păcăni” = a produce sunet, zgomot puternic, în mod regulat și intermitent. Cel mai probabil această asociere este legată de obiceiul jucătorilor de păcănele, unii din ei destul de compulsivi, care joacă cu multă pasiune și lovesc puternic butoanele care determină reluarea unei noi rotiri.

Din fericire, în ziua de azi, sloturile de acest gen sunt mult mai moderne, au forme strălucitoare, cu o grafică impresionantă și nu produc chiar atât de mult zgomot la apăsarea butoanelor. În plus, multe au acum manete, care face jocul și mai distractiv!

Ca mai toate jocurile de noroc, și păcănelele au migrat în spațiul virtual, iar acolo „lovirea” unui buton e, de fapt, un click sau o atingere de ecran. Totul acum este mult mai atractiv și chiar mai relaxant, pentru că în mediul virtual varietatea este cuvântul de bază. Concurența acerbă dintre dezvoltatori a dus la apariția unor jocuri foarte interesante, din numeroase domenii. Astfel, conform specialiștilor de la Jucătorul.ro, o platformă dedicată exclusiv jucătorilor din România, cele mai jucate jocuri de păcănele în 2023 sunt: Book of Ra, Rise of Ra, Burning Hot, 20 Super Hot, Starburst, Versailles Gold și Money Train 2.

Se poate câștiga la păcănele?

Conform unor statistici, în România există în acest moment cca. 100.000 de aparate de jocuri video tip slots. Fiecare din ele are o marjă de câștig a casei diferită, setată de operator. Însă, marea majoritate aleg un procent de 95%. Acest procent, numit și RTP, reprezintă în fapt cât din suma investită se întoarce la jucători. Cei 5% reprezintă așadar marja de câștig pe care aparatul o generează pe termen lung, odată la câteva milioane de rotiri. Totul se întâmplă în mod aleatoriu, astfel încât nici măcar cel care a programat aparatul nu poate anticipa în ce moment acest va acorda câștiguri. Este important de știută că toate aparatele de tip păcănele au softurile verificate pentru conformitate de către autoritățile de reglamentare ale statului astfel încât să nu fie schimbat RTP-ul în mod arbitrar.

Cum să joci la păcănele online?

Jocul la păcănele este simplu și intuitiv, nefiind nevoie de multe cunoștințe de profil. Dacă joci online, primul lucru pe care trebuie să-l face e să te înregistrezi. Este important să alegi un cazino cu licență valabilă, iar pentru asta poți intra pe site-ul Jucatorul.ro unde găsești chiar un top al celor mai bune site-uri de păcănele. După crearea contului, poți naviga prin secțiunea de cazino și alege un joc de tip slot, nu înainte de a-ți activa bonusul de bun-venit. Apoi, selectează modul de joc “pe bani reali” și începe să învârți rolele. 

Tipuri de teme la păcănele online

De la jucuri cu fructe și șeptari (777), la păcănele clasice, cu aventuri, coroane, pietre prețioase, zaruri, sloturi jackpot, animale sau muzică, ai șanse să găsești ceva pe gustul tău. Din fericire, sloturile online au o multitudine de tematici atractive. Acestea au rolul de a ne capta atenția. Jucătorii iubesc sloturile tematice dacă sunt fani ai unui anumit film, al unei epoci istorice sau în general a graficii atractive și a efectelor sonore. Lumile misterioase, fenomene paranormale sau civilizații dispărute dau un farmec aparate jocului.

Pentru a stârni emoțiile jucătorilor, dezvoltatorii de jocuri produc continuu noi și noi titluri tematice pentru a se adresa unei game cât mai largi de jucători. De exemplu, pentru jucătorii din România, producătorii de aparate au lansat slotul Miami Bici, inspirat din filmul cu același nume care a făcut furori în cinematografele românești încă de la lansare.

            Dacă vrei și tu să încerci, cel puțin o dată, un astfel de joc, tot ceea ce trebuie să faci este să alegi un provider de jocuri autorizat, pentru a te bucura de o expriență de joc sigură.

Sursa foto: Unsplash.com