Second hand in IT&C – tehnologia avanseaza mai greu decat avem impresia

Posted on 3 martie 2020Comentariile sunt închise pentru Second hand in IT&C – tehnologia avanseaza mai greu decat avem impresia

Uitandu-ne la evolutia tehnologiei in ultimii 20 de ani, in special in sfera IT&C, putem observa o ascensiune extrem de puternica, fabuloasa! Insa in ultimii ani, referindu-ne la dispozitive precum laptopuri, desktopuri, tablete, smartphone-uri, imprimante, evolutia este ceva mai lenta, tocmai pentru ca s-a ajuns la un nivel care permite suficient de multe avantaje pentru utilizatori. Este adevarat, evolutia exista in continuare, dar mai important este de fapt ca aceasta tehnologie de ultima generatie devine mai accesibila. Ceea ce cu ani in urma era extrem de scump, doar pentru mediul profesional sau pentru utilizatorii cu bugete foarte mari, acum devine posibil la scara mai larga.

Companiile de tehnologie investesc enorm in marketing si lanseaza noi si noi produse, pentru a atrage atentia consumatorilor si pentru a-i determina sa faca noi achizitii. De fapt, multe dispozitive aduc un grad mai scazut de noutate sau facilitati mai putin esentiale. Adesea sunt imbunatatiri la nivel estetic, produse ceva mai compacte. Evident, apar facilitati in plus, performanta creste, dar pentru utilizatorul normal, chiar si in business, unele puncte noi nu merita deloc la capitolul relevantei raportului calitate / pret.

In acest context, in IT conceptul de second hand (si refurbished, un gen de echivalent al termenului de outlet in fashion) capata tot mai mare popularitate. Si asta pentru ca magazine online ca laptopdell.ro propun dispozitive performante, profesionale, ideale pentru business, dar si pentru uz individual la nivel profesional, la preturi foarte atractive. Laptopuri, imprimante, monitoare si alte produse IT ce au fost varfuri de gama cu doar 2-3 ani in urma sunt acum propuse la preturi semnificativ mai mici. Acestea au fost de obicei utilizate de corporatii, de firme de top, care isi permit sa ofere bugete enorme ce alimenteaza tocmai lansarile din sfera IT&C.

Produsele au fost ulterior „sacrificate” pentru a face loc altor articole ce reprezinta noutatile momentului. In fapt, produsele ca aceste laptopuri sau servere second hand nu doar ca sunt foarte performante si actuale acum, dar chiar pot fi considerate in continuare articole de ultima generatie sau apropiate de acest standard sensibil.

In concluzie, utilizatorii pot economisi multi bani daca analizeaza atent nevoile lor in IT&C si raportul calitate / pret al produselor, fara a privi doar spre noutati. Sectorul second hand si refurbished este foarte dens in oferte, adevarate chilipiruri. Nu toate produsele de pe acest segment sunt de fapt ieftine in sine, ele pot avea preturi mari in aparenta chiar, dar in detaliu aceste preturi devin mici atunci cand se face comparatie cu produse cu cost echivalent din aria „noutatilor” din comertul standard IT&C.

Sa alegi laptopuri second hand sau imprimante second hand este chiar ecologic, iesi din bula ce incurajeaza consumul si chiar te bucuri de deal-uri autentice. Magazinele online de profil sunt tot mai des in rezultatele motoarelor de cautare, mai ales daca se aplica strategii de optimizare SEO asa cum sunt acestea prezentate pe optimizare-seosite.ro sau pe alte site-uri dedicate.